"Zlatna pčela-Rios" d.o.o. je osnovana 1990.godine, porodičnim kapitalom porodice Stepanović i danas je jedna od vodećih kuća u pčelarskoj proizvodnji u Srbiji i u okruženju. Sedište firme se nalazi u šumadijskoj varošici Rači, okruženoj živopisnim predelima centralne Srbije.Kako je sve počelo


Ideja osnivača je bila je da sopstvena porodična sredstva plasira u visoko tehničko-tehnološku proizvodnju satnih osnova, koje su tada bile deficitarni proizvod na tržištu pčelarskih proizvoda. Iz ideje je proizišla misija preduzeća, a to je da našim potrošačima obezbedimo kritični resurs, odnosno sirovinu, neophodnu za obavljanje pčelarskih aktivnosti, izvrsnog kvaliteta iI na taj način ukažemo poštovanje i zahvalnost svim potrošačima koji su nam ukazali poverenje tokom svih ovih godina. Vizija našeg preduzeća je da zadržimo i ojačamo lidersku poziciju na tržistu pčelarskih proizvoda, stalno ulažući kvalitet naših proizvoda i osavremenjivanje proizvodnog procesa.


"Zlatna pčela-Rios" ulaganjem u saradnju sa poznatim, priznatim naučnim i stručnim institucijama i pojedincima u zemlji i inostranstvu podiže nivo svog poslovanja i daje doprinos u razvoju srpskog pčelarstva.


Prerada voska


Naša primarna delatnost, od osnivanja, je prerada voska u satne osnove. Sterilisane satne osnove u svim dimenzijama izrađujemo postupkom livenja na automatskim Rietsche-ovim linijama – mašinama. Kao pioniri u ovoj oblasti, na prostorima bivše Jugoslavije, pružali smo nesebičnu pomoć, kako pčelarima, tako i konkurentima, savetodavno, ali i konkretnim instaliranjem i puštanjem u rad novih linija za proizvodnju satnih osnova.

Održavanje kvaliteta proizvoda na najvišem nivou, i pored povećane konkurencije, nam je omogućilo dominantnu prisutnost, kako na prostorima Srbije, tako i u okruženju, izvozom satnih osnova.


Proizvodnja košnica


Posedujemo i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji košnica. Petnaestak radnika svakodnevno pokušava da kvalitetom građe i rada, podiže već dostignut zavidan kvalitet proizvoda.

Od suve i kvalitetne čamove građe, proizvodimo delove i košnice tipa “LR”, “DB10”, “DB12”i Farar, a ramove za njih I po specijalnoj meri od kvalitetne lipove građe.

Poštovanje dogovorenih rokova i kvaliteta nam je omogućilo izvoz košnica u zemlje okruženja.


Prodavnica pčelarske opreme


Pčelar, u trci sa vremenom i obavezama, najviše voli da nabavku svega potrebnog obavi na jednom mestu. Shodno tom zaključku smo i obnovili rad maloprodaje pčelarske opreme i pribora, po vrlo pristupačnim cenama.

U želji da pčelarima još više olakšamo rad, sve manje porudžbine šaljemo brzom poštom, a veće dostavljamo na kućnu adresu.


Pčelinjak


Višedecenijsko praktično pčelarenje na porodičnom pčelinjaku od 300 društava, omogućilo nam je potpuno shvatanje potreba, kako pčelara, tako i pčela, tih divnih i vrednih stvorenja.Ovo iskustvo, ali i izuzetna ljubav prema pčelama, pretočeni su u najbolja rešenja u svim segmentima proizvodnje.


Atari šumadijskih sela sa bogatoma bagremovom pašom, kao i seoba na suncokretovu i druge paše, omogućavaju nam posedovanje kvalitetnog meda i drugih pčelinjih proizvoda.


Kod nas možete nabaviti kvalitetne rojeve tipa “LR”, “DB” i “Farar” u dogovorenim količinama i terminima uz našu dostavu i praktičnu pomoć.

pcelinjak