Košnica Pološka

: 64

Cena: 7.690,00 RSD RSD

Na zalihama

troškovi isporuke nisu uključeni

Tradicionalni način pčelarenja naših predaka, podrazumevao je između ostalog i bitnu činjenicu da je bio stacionarnog karaktera, bez seobe pčelinjih društava na lokacije sa drugim pašnim prilikama. I danas veliki broj pčelara, koji raspolažu manjim brojem pčelinjih društava, upražnjava ovaj vid pčelarenja.

Pri ovakvoj vrsti pčelarenja, vrlo zastupljena košnica je bila “Pološka” sa od 20 pa do 24 rama, sve u plodištu, bez spratova (medišta). Mnogo je sadašnjih pčelara, od svojih predaka nasledilo i ovaj tip košnica. Iako su mnogi od njih prešli na savremeno pčelarenje na točkovima, u nekom od vidova seljenja na vise različitih lokacija, zbog veze sa tradicionalnim, zadržavaju i pološke koje su nasledili.

Treba istaći da većina pčelara ima specifične zahteve u modifikaciji izrade novih Pološki zbog prilagođavanja svom tipu pčelarenja. Ti zahtevi idu od:

  • Broja ramova (18, 20, 22, 24 komada),
  • Dimenzija ramova u košnici (Pološka ram dužine 46mm, standardni DB ram, itd)
  • Mogućnosti pregrađivanja prostora u košnici,
  • Stavljanja spratnih medišta,
  • Sklapajućih poletaljki,
  • Jednog ili vise zbegova sa ventilacionom mrežom,
  • Krova od pocinkovanog lima…

Bilo koji od nabrojanih ili nekih novih zahteva i detalja, mora se definisati pre dogovora u telefonskom ili direktnom razgovoru, jer direktno utiču na formiranje cene košnice.Informacije o proizvodu


Kategorija: Košnica Pološka

Brend: Pološka

Kod proizvoda - SKU: 64Slični proizvodi


Nastavak tipa Langstroth, izrađuje se od suve čamove daske, obrađene na debljinu od 20mm. Spoljašnje dimenzije osnove nastavka su: 412mm x 504mm, a visina nastavka je 242mm. Na bočnim stranama,...
1.290,00 RSD RSD